15 Mayıs 2011 Pazar

KIZILDERİLİ YEMEKLERİ




Amerikan Kızılderili kabileleri Geyik ve diğer hayvanları beslemek için pek çok meyve ve sebze büyütüyordu. Kızılderililer için Hem yiyecek hem onların avı olur. Kız kardeşe ait olan mısır, kabak, fasulye bir Kızılderililinin sunaklarıydı. Bu şeyler her yıl şükran sırasında Kızılderililer hikâyeler, öyküler bulunur. Kızılderililer de bu üç malzemeyi bir çorba yapmış. Ve çorbaya yine üç kardeş çorbası denir. Kızılderili gıda da yılın farklı zamanlarında çeşitli Bazı kabileler kış aylarında yiyecek büyütemez.Kış ayları için yiyecek saklamak isterler..Kızılderili erkekler avda ne alırsa onunla yaşayacaktı. Bazen uzun kışlar dışında avcılık herhangi bir yıl boyunca yapılabilir şeydi.

Kızılderililer modern zamanlarda ve birçok geleneksel Anadili Hint tarifleri günlük yemeklerini aynı şekilde onlarda binlerce yıl önce hazırlamışlardır.

Hemen hemen tüm modern Amerika'da geleneksel şükran günü yemeğindeki malzemeler gibi Kızılderililerde de Hindi, Balkabağı, Kabak, fasulye, mısır, geyik eti, patates gibi gıdalar tarafından hazırlanan yiyecek ve ekmekleri vardı.

. Daha çok kuzeydoğu ve büyük göllerin etraflarındaki aşiretler arasında popüler olan yiyecek ve başka tür pirinç, yabani ve Akçaağaç şekeri vardı. Kızılderili kabilelerinin mükemmel besin kaynakları vardı. Ve çok iyi yemekleri vardı.

Hatta baharat olarak çeşitli bitkiler ve otlar kullanmak, bugünde kullanılır. Gerçek ve gerçekten bugün Amerika birleşik devletleri ve dünyanın diğer yerlerinde ortak olan gıdalar birçok gıdaların aynı tür olduğu Kızılderililer binlerce yıl önce av büyütmek için kullandılar.

4 yorum: